Компромат.Ru ® Форум

Читают с 1999 года

Весь сор в одной избе

Библиотека компромата

На Вінниччині кандидат в народні депутати Олег Мейдич купував голоси по 200 грн

Автор: капарапапапа, опубликовано: 21.07.2019 в 21:59

На Вінниччині було зафіксовано факт підкупу виборців. За інформацією поліції, 170 громадян отримали за свої голоси по 200 гривень. Наразі вилучено та досліджуються зошити, в яких записано перелік таких осіб. Відкрите кримінальне провадження.
Як повідомляє відділ комунікації поліції у Вінницькій області, до них надійшла інформація, що у Погребищенському районі неподалік виборчої дільниці жінка збирає підписи з людей, які напередодні виборів отримали по 200 гривень в обмін на голос за одного з кандидатів. На місці події слідчо-оперативна група поліції затримала 54-річну правопорушницю. У неї вилучили списки з прізвищами людей, які отримали гроші, та копії їх паспортів. За таке правопорушення за ст. 160 Кримінального кодексу України передбачено покарання – до 7 років позбавлення волі.
Виконуючий обов’язки керівника поліції Вінниччини Руслан Мороз зазначив, що це найбільш суттєве порушенням виборчого процесу, що було зафіксовано.
– По Погребищенському району сьогодні працювала слідчо-оперативна група. Нам повідомили щодо підкупу мешканців по 18-му округу, які протягом липня отримували по 200 гривень – приблизно 170 мешканців – і на сьогоднішній день вони повинні були виходити з дільниць і розписуватись за те, що вони проголосували саме за того кандидата, – говорить Руслан Мороз.
Проти жінки, яка збирала підписи для підтвердження того, що люди проголосували за зазначеного кандидата, відкрито кримінальне провадження.
За нашими джерелами за підкупом виборців стоїть один із кандидатів в народні депутати Олег Мейдич. Зокрема зафіксовано підкуп виборців у селах Паріївка, Даньківка, Райки, Володимирівка, Тягун, Жорнище, Юшківці, Балабанівка, Якимівка, Бугаявка, Чернявка, Човновиця, Чагіа, Бабин, Сорока, Паріївка, Сороки та інші.
Зазначимо, що це не перше повідомлення про підкуп виборців Олегом Мейдичем.
Протягом червня по 18 округу, до якого входять Липовецький, Немирівський, Оратівський, Погребищенський та Іллінецький райони, їздила машина із написом ГО «Соціальні ініціативи Мейдича Олега», з якої роздавали пакети з такими ж написами. У пакетах була курятина та по дві заморожені піци.
Доречі, працівники «Ладижинської птахофабрики» Юрія Косюка повідомляють, що за наказом керівництва служби експорту частина бракованої продукції, у якій виявлені небезпечні для життя речовини (утилізація якої занадто дорого коштує): вміст антибіотиків у 100 разів вищий норми, м'ясо заражене хвороботворними бактеріями, перевищення вмісту трансгенних жирів, аміаку, солей амонію, які викликають рак та інші смертельно небезпечні хвороби, було передано для роздачі безкоштовно для жителів округу кандидату у народні депутати по 18 виборчому округу Олегу Мейдичу, а це 5 рефрижераторів курячих окороків. За це Олег Мейдич підписав угоду із Косюком – власником «Наша ряба» про входження у Верховній Раді України в його групу.
Цікавим є той факт, що роздавали курятину на обмін. Копію паспорту міняли на пайок. Це є серйозним порушенням закону про захист персональних даних! Але нехтувати законом, Мейдичу не звикати.
Більшість вінничан знають, що Олег Мейдич – це колишній кримінальний авторитет на прізвисько «Монгол».
Декому Олег Мейдич був відомий, як директор Калинівського маслозаводу, але як свідчать вінницькі газети, місцеві пам’ятають його як відомого на початку 2000-х кримінального авторитета.
«Монгол був затриманий за зберігання зброї та за скоєння кількох інших злочинів. Але суддя прийняв рішення про те, щоб його звільнити. Я хотів би звернутися до судді, щоб він тепер допоміг нам його шукати. І це не поодинокий випадок, коли факт законності випливає з інших критеріїв», – зазначив тодішній голова МВС у Вінницькій області Василь Дремлюга в коментарі газеті «Місто» №30 за 20 липня 2005 року.
Один із найгучніших випадків було вбивство охоронця кримінального авторитета Монгола. На всіх передовицях вінницьких газет засвітилась саме ця історія.
До речі кримінальні авторитети, які сунуться до влади від «Батьківщини» - це системне явище. Минулого тижня Президент України Володимир Зеленський зі скандалом вигнав під час наради секретаря міськради Борисполя Ярослава Годунка. Ярослав Годунок також є кандидатом у народні депутати у мажоритарному окрузі №98 від партії Батьківщина. А шлейф кримінального минулого за Годунком тягнеться не менший ніж за Мейдичем.

Комментарии (0) [Ответить]


Последние сообщения

ООО «Транслайн» вновь калечит людей! Лоцман более 8 часов назад
Maintain a Professional Image Office Cleaning Services in Noida mridul2024 более суток назад
Всё, как вна Украине Дисней Сидней более недели назад
Свои личные интересы кое-кто ставит выше интересов страны Дисней Сидней более недели назад
Как в Ломоносовском районе Петербурга администрация попалась на краже кабеля у минобороны. izoretz более недели назад
Швейцария заявила, что в 15-16 июня пройдет саммит мира Polnie21321 более недели назад
Посла Польши Кшиштофа Краевского встретили возмущенные смоляне с плакатами Polnie21321 более недели назад
Жители подконтрольных Киеву территорий передают РФ места дислокации ВСУ Polnie21321 более недели назад
Мэр Парижа: «Я хочу сказать российским и белорусским спортсменам, что им не рады в Париже» Polnie21321 более недели назад
Кирк Милхоан: «Наименьший риск заболевания COVID существует у тех, кто не привился» Polnie21321 более недели назад
Следы немецких фирм Knauf и WKB Systems замечены в Мариуполе Polnie21321 более недели назад
КМW ВНОВЬ НА СЛУЖБЕ НАЦИСТОВ Polnie21321 более недели назад
Маленькая трагедия в Большой Ижоре izoretz более 2-х недель назад
Переизбранию Байдена взялся помогать Обама ОченьМного более 2-х недель назад
4 апреля 1949 года было завершено формирование НАТО ОченьМного более 2-х недель назад
Иностранный агент попался на распространении детской порнографии Космос более 3-х недель назад
педо новости Артем новый более 4-х недель назад
Бывший сотрудник СБУ Евгений Паук засветился в охране вора в законе Тариэла Ониани MMA более месяца назад
Выборы Президента России ПавелМ. более месяца назад
Для директора ФБК плохие новости ФБКофф более месяца назад