Компромат.Ru ® Форум

Читают с 1999 года

Весь сор в одной избе

Библиотека компромата

Осінній щоденник «подвигів» військовослужбов

Автор: Градов, опубликовано: 07.10.2009 в 23:37

Інцидент на крейсері «Москва»
7 вересня 2009р. з 15:00 до 17:00 на флагмані ЧФ РФ — ракетному крейсері «Москва» відбулось загоряння допоміжного котла марки «КВВА-12/5» носового машинного відділення (нежитлове приміщення). При цьому, зовнішніх ознак пожежі (вогонь, задимлення тощо) над кораблем не спостерігалось. Пожежу було погашено у результаті трьохразового застосування екіпажем корабельної системи об'ємного хімічного гасіння. Жертв немає. Внаслідок пожежі вигорів відсік, пошкоджено допоміжний котел, холодильну установку та два компресори.
З метою з'ясування причин та обставин інциденту працює комісія Головного штабу ВМФ та штабу ЧФ РФ (близько ЗО осіб). Основними версіями виникнення пожежі, що висуваються, це порушення особовим складом техніки безпеки при запуску котла та халатність обслуговуючого персоналу. За попередніми даними, під палубним металевим настилом машинного відділення бойового корабля нібито знаходились лляльні води з високим відсотком пально-мастильних матеріалів, які могли загорітися при попаданні іскри від котла. Також відомо, що після завершення роботи комісії ракетний крейсер «Москва» планується поставити у заводський ремонт з метою приведення корабля до справного стану.
Злочинні дії військовослужбовців ЧФ РФ
14 вересня 2009р. правоохоронні органи м. Севастополя за підозрою в пограбуванні і розбої затримали 5 моряків ЧФ РФ. О 5-й ранку 14 вересня в Гагаринський РВ міліції в Севастополі надійшла заява 33-річного мешканця Вячеслава Морокко,відносно того, що на площі імені 50 чя СРСР на нього було скоєно напад невідомих, які пограбували в нього телефон «Нокіа» 6151, вартістю 1300 гривен.
За скоєння злочину затримано військовослужбовців ЧФ РФ, які проходять службу на малому протичовновому кораблі «Муромець», що базується на ремонті на 91 заводі.В числі затриманих Бутирін Павло, матрос контрактної служби, Матрос-машиніст строкової служби Петровський Володимир, матроси Земсков Михайло, Виголов Олексій. Відносно вказаного вчинку поінформовано Т,В, О, начальника гарнізона ЧФ РФ в Севастополі капітана 1-го рангу А. Галактіонова.
Кримські новели буднів ЧФ РФ
Російською стороною неодноразово порушувались вимоги Угоди між Російською Федерацією та Україною про статус і умови перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України від 28.05.1997 (далі — Угода) і Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про порядок використання полігонів бойової підготовки Військово-Морських Сил України військовими формуваннями Чорноморського флоту Російської Федерації від 16.03.2000. Зокрема:
у 2005 році здійснено несанкціоновану висадку з десантного корабля ЧФ РФ «М. Фільченков» особового складу і техніки 382-го окремого батальйону морської піхоти (місце дислокації — м. Темрюк Краснодарського краю, РФ) у районі мису Опук (АР Крим). Російська сторона не дотрималась зобов'язань щодо узгодження з компетентними органами України питань про проведення навчань, заходів з бойової підготовки, а також перетину кораблями і підрозділами ЧФ РФ державного кордону України, що передбачено Угодою;
15 квітня 2008 року на морському полігоні бойової підготовки кораблями ЧФ РФ проводились випробування авіаційної протичовнової ракети АПР-ЗМ-И, яку в ході виконання зазначених заходів було втрачено. У результаті перевірки МО України заявок ЧФ РФ на використання (закриття) зазначеного морського полігону для проведення пусків, стрільб та використання засобів бойової підготовки, встановлено, що на адресу командування ВМС ЗС України від ЧФ РФ відповідних документів не надходило.
Вказану ракету 26.04.2008 виявлено прикордонним нарядом ДПС України Крим, на узбережжі неподалік полігону для кораблів ЧФ РФ).
В ході підготовчих заходів з відзначення 225-річчя з дня заснування міста-героя Севастополя 29.-04.2008 у Севастопольській бухті кораблями ЧФ РФ здійснено маневри, в ході яких з десантного корабля "Азов'* проведено десантування 10 бронетранспортерів 810-го полку морської піхоти ЧФ РФ. У подальшому вказана бронетехніка здійснила марш вулицями міста до пункту постійної дислокації (бухта Козача).
Вказані дії російською стороною не узгоджувались з місцевими органами влади та підрозділами ДАІ МВС України .
За оцінкою фахівців, зазначене створило реальні передумови до виникнення надзвичайних подій під час руху акваторією бухти цивільних суден, у т.ч. парому з людьми, а також автомобільного транспорту вулицями міста.
Незаконне утримування ЧФ РФ гідрографічних об'єктів
Згідно з міжнародно-правовими нормами відповідальність за безпеку мореплавства у внутрішніх водах, територіальному морі та виключній (морській) економічній зоні України покладається на нашу державу, а система навігаційного забезпечення безпеки мореплавства не може перебувати під управлінням або контролем будь-якої іноземної структури, зокрема ЧФ РФ. Відповідно до Конвенції ООН по морському праву (1982р.) та Конвенції про Міжнародну морську організацію (1982р.) російська сторона відмовилась від своїх прав на засоби навігаційно-гідрографічного забезпечення і зняла із себе відповідальність за забезпечення безпеки мореплавства у територіальних водах України (повідомлення розміщені в «Извещениях мореплавателям», виданих Головним управлінням навігації та океанографії МО РФ за 1996 та 1998 роки). Проте, на сьогодні на території України російською стороною утримується значна частина цих об'єктів у Чорному та Азовському морях.
Щодо проблемних аспектів екологічної безпеки, пов'язаних з тимчасовим базуванням ЧФ РФ на території регіону
З боку дислокованих у регіоні військових формувань ЧФ РФ фіксуються чисельні порушення природоохоронного законодавства України. Зокрема, на даний час повністю оформлено дозвільну документацію лише на 112 об'єктів флоту. Документи щодо викидів забруднюючих речовин до атмосфери оформлені на 80% (83 з 104); щодо спеціального водокористування у частині забору води -75% (6 з 8), щодо скидання забруднюючих речовин у водні об'єкти — 50%) (7 з 14). З боку РФ до цього часу невиконана ст. 2 Угоди «Щодо питань забезпечення екологічної безпеки і екологічного контролю Б місцях базування ЧФ РФ на території України» (1998 р.) щодо забезпечення будівництва та введення в експлуатацію до 2005 р. необхідної кількості плавучих та стаціонарних об'єктів очищення стічних вод з кораблів ЧФ. Інші передбачені нею (угодою) заходи виконуються вкрай повільно. На сьогодні жодного плану та проектної документації по цим питанням українській стороні передано не було.
Крім того функціонування окремих техногенно-небезпечних об'єктів флоту (17 флотський арсенал (мінно-торпедне озброєння), 1584 ракетно-технічна база (артснаряди, крилаті та зенітні-ракети), нафтобаза ЧФ та ін.) створює реальну небезпеку настання вагомих наслідків екологічного характеру.
У ході проведення процедур митного та прикордонного контролю суден ЧФ РФ фіксуються окремі випадки порушення вимог законодавства України.
Так, 2 жовтня 2008 року, у ході митного контролю на допоміжному судні «КІЛ-25» ЧФ РФ, яке прибуло з М.Новоросійська, було виявлено незадекларований вантаж (100 вогнегасників, 5 бочок озоноруйнуючої речовини -хладону). Стосовно капітана судна (громадянина РФ) Севастопольською митницею складено адміністративний протокол про порушення митних правил за ст.340 Митного кодексу України.
Крім цього, військовослужбовці ЧФ РФ припускаються правопорушень у сфері орендно-майнових правовідносин, режиму оподаткування тощо.
Зокрема, за матеріалами Служби безпеки України Управлінням податкової міліції ДПА у М.Севастополі 29 серпня 2008 року порушено кримінальну справу за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах (понад 4 млн. грн.) посадовців Будівельного управління ЧФ РФ (ч.З ст.212 КК України) та накладені відповідні штрафні санкції на російське підприємство. Податковою міліцією порушено кримінальну справу за фактом ухилення посадовців підприємства «64-те Управління начальника робіт МО РФ», створеного при Морській інженерній службі ЧФ, від декларування доходів та здійснення відповідних податкових платежів.
Резонансним правопорушенням стало пошкодження у липні 2008 року військовослужбовцями ЧФ РФ (проходили військову службу за контрактом на малому протичовнову кораблі «Суздалець») кабінок почесної варти біля меморіалу оборони Севастополя 1941-1942 років. За отриманими даними, вказані правопорушники звільнені з військової служби, а збитки відшкодовані з боку ЧФ РФ.
Представникам ДПС України регулярно відмовляють в проведенні поіменного паспортного контролю екіпажу ракетного крейсеру «Москва» (06.06.09, 10.07.09, 15.07.09) сторожового корабля «Ладний» (03.08.09), великих десантних кораблів «Ямал» (22.05.09, 01.06.09, 17.07.09, 22.07.09, 02.08.09; «Азов» (02.08.09), «Новочеркаськ» (02.08.09), «Цезар Кунников» (22.05.09. 26.06.09, 09.07.09, 04.08.09), «Николай Фильченков» (22.05.09, 24.06.09, 03.08.09), малих десантних кораблів «Суздалец» (05.05.09, 04.08.09), «Александровец» (12.05.09, 15.06.09), морського тральщика «Турбініст» (12.05.09, 15.06.09. 04.08.09).
Заявки на вихід вказаних вище суден надаються менше ніж за 72 години.
Після проведення 12 лютого п.р. виїзної колегії ЗС РФ у М.Севастополі зростає напруга у військових колективах ЧФ РФ. Так, обговорюються питання стосовно неможливості для військовослужбовців ЧФ РФ, які проходять службу у м. Севастополі, приватизувати у подальшому службове житло на території України та перспективи отримання ними постійного житла лише на території Росії. Висловлюються невдоволення застосовування командирами військових частин ЧФ РФ практики залучення особового складу до виконання службовим обов'язків у вихідні дні.
За наявними даними, для виконання організаційно-штатних заходів з реорганізації ЗС РФ необхідно понад 250 млн. рублів, а в наявності у оборонного відомства РФ є лише 25 млн. рублів. У сфері соціального захисту особового складу ЗС РФ передбачається ліквідувати додаткові грошові виплати військовослужбовцям (речові, пайкові та інші).
Тому, військова реформа у ЗС РФ викликає незадоволення більшості російських військовослужбовців діями вищого керівництва РФ та суттєво знижує його авторитет. За інформацією інтернет-видання «РОКР08Т. Новости Севастополя» 16.02.2009 року зазначило, що присутні на виїзній колегії офіцери з вислугою 20-30 календарних років так оцінили її результати — «Такого хамства мьі еще не видели».
Такий щоденник перебування російських військовослужбовців ЧФ на древній землі Тавриди суверенної України початку 21 століття.
Далі буде…

Комментарии (1) , последний более 14 лет назад [Ответить]


Re: Осінній щоденник «подвигів» військовослу

Автор: donovan , опубликовано: 08.10.2009 в 13:26

> Інцидент на крейсері «Москва»
> 7 вересня 2009р. з 15:00 до 17:00 на флагмані ЧФ РФ — ракетному крейсері «Москва» відбулось загоряння допоміжного котла марки «КВВА-12/5» носового машинного відділення (нежитлове приміщення). При цьому, зовнішніх ознак пожежі (вогонь, задимлення тощо) над кораблем не спостерігалось. Пожежу було погашено у результаті трьохразового застосування екіпажем корабельної системи об'ємного хімічного гасіння. Жертв немає. Внаслідок пожежі вигорів відсік, пошкоджено допоміжний котел, холодильну установку та два компресори.
> З метою з'ясування причин та обставин інциденту працює комісія Головного штабу ВМФ та штабу ЧФ РФ (близько ЗО осіб). Основними версіями виникнення пожежі, що висуваються, це порушення особовим складом техніки безпеки при запуску котла та халатність обслуговуючого персоналу. За попередніми даними, під палубним металевим настилом машинного відділення бойового корабля нібито знаходились лляльні води з високим відсотком пально-мастильних матеріалів, які могли загорітися при попаданні іскри від котла. Також відомо, що після завершення роботи комісії ракетний крейсер «Москва» планується поставити у заводський ремонт з метою приведення корабля до справного стану.
> Злочинні дії військовослужбовців ЧФ РФ
> 14 вересня 2009р. правоохоронні органи м. Севастополя за підозрою в пограбуванні і розбої затримали 5 моряків ЧФ РФ. О 5-й ранку 14 вересня в Гагаринський РВ міліції в Севастополі надійшла заява 33-річного мешканця Вячеслава Морокко,відносно того, що на площі імені 50 чя СРСР на нього було скоєно напад невідомих, які пограбували в нього телефон «Нокіа» 6151, вартістю 1300 гривен.
> За скоєння злочину затримано військовослужбовців ЧФ РФ, які проходять службу на малому протичовновому кораблі «Муромець», що базується на ремонті на 91 заводі.В числі затриманих Бутирін Павло, матрос контрактної служби, Матрос-машиніст строкової служби Петровський Володимир, матроси Земсков Михайло, Виголов Олексій. Відносно вказаного вчинку поінформовано Т,В, О, начальника гарнізона ЧФ РФ в Севастополі капітана 1-го рангу А. Галактіонова.
> Кримські новели буднів ЧФ РФ
> Російською стороною неодноразово порушувались вимоги Угоди між Російською Федерацією та Україною про статус і умови перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України від 28.05.1997 (далі — Угода) і Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про порядок використання полігонів бойової підготовки Військово-Морських Сил України військовими формуваннями Чорноморського флоту Російської Федерації від 16.03.2000. Зокрема:
> у 2005 році здійснено несанкціоновану висадку з десантного корабля ЧФ РФ «М. Фільченков» особового складу і техніки 382-го окремого батальйону морської піхоти (місце дислокації — м. Темрюк Краснодарського краю, РФ) у районі мису Опук (АР Крим). Російська сторона не дотрималась зобов'язань щодо узгодження з компетентними органами України питань про проведення навчань, заходів з бойової підготовки, а також перетину кораблями і підрозділами ЧФ РФ державного кордону України, що передбачено Угодою;
> 15 квітня 2008 року на морському полігоні бойової підготовки кораблями ЧФ РФ проводились випробування авіаційної протичовнової ракети АПР-ЗМ-И, яку в ході виконання зазначених заходів було втрачено. У результаті перевірки МО України заявок ЧФ РФ на використання (закриття) зазначеного морського полігону для проведення пусків, стрільб та використання засобів бойової підготовки, встановлено, що на адресу командування ВМС ЗС України від ЧФ РФ відповідних документів не надходило.
> Вказану ракету 26.04.2008 виявлено прикордонним нарядом ДПС України Крим, на узбережжі неподалік полігону для кораблів ЧФ РФ).
> В ході підготовчих заходів з відзначення 225-річчя з дня заснування міста-героя Севастополя 29.-04.2008 у Севастопольській бухті кораблями ЧФ РФ здійснено маневри, в ході яких з десантного корабля "Азов'* проведено десантування 10 бронетранспортерів 810-го полку морської піхоти ЧФ РФ. У подальшому вказана бронетехніка здійснила марш вулицями міста до пункту постійної дислокації (бухта Козача).
> Вказані дії російською стороною не узгоджувались з місцевими органами влади та підрозділами ДАІ МВС України .
> За оцінкою фахівців, зазначене створило реальні передумови до виникнення надзвичайних подій під час руху акваторією бухти цивільних суден, у т.ч. парому з людьми, а також автомобільного транспорту вулицями міста.
> Незаконне утримування ЧФ РФ гідрографічних об'єктів
> Згідно з міжнародно-правовими нормами відповідальність за безпеку мореплавства у внутрішніх водах, територіальному морі та виключній (морській) економічній зоні України покладається на нашу державу, а система навігаційного забезпечення безпеки мореплавства не може перебувати під управлінням або контролем будь-якої іноземної структури, зокрема ЧФ РФ. Відповідно до Конвенції ООН по морському праву (1982р.) та Конвенції про Міжнародну морську організацію (1982р.) російська сторона відмовилась від своїх прав на засоби навігаційно-гідрографічного забезпечення і зняла із себе відповідальність за забезпечення безпеки мореплавства у територіальних водах України (повідомлення розміщені в «Извещениях мореплавателям», виданих Головним управлінням навігації та океанографії МО РФ за 1996 та 1998 роки). Проте, на сьогодні на території України російською стороною утримується значна частина цих об'єктів у Чорному та Азовському морях.
> Щодо проблемних аспектів екологічної безпеки, пов'язаних з тимчасовим базуванням ЧФ РФ на території регіону
> З боку дислокованих у регіоні військових формувань ЧФ РФ фіксуються чисельні порушення природоохоронного законодавства України. Зокрема, на даний час повністю оформлено дозвільну документацію лише на 112 об'єктів флоту. Документи щодо викидів забруднюючих речовин до атмосфери оформлені на 80% (83 з 104); щодо спеціального водокористування у частині забору води -75% (6 з 8), щодо скидання забруднюючих речовин у водні об'єкти — 50%) (7 з 14). З боку РФ до цього часу невиконана ст. 2 Угоди «Щодо питань забезпечення екологічної безпеки і екологічного контролю Б місцях базування ЧФ РФ на території України» (1998 р.) щодо забезпечення будівництва та введення в експлуатацію до 2005 р. необхідної кількості плавучих та стаціонарних об'єктів очищення стічних вод з кораблів ЧФ. Інші передбачені нею (угодою) заходи виконуються вкрай повільно. На сьогодні жодного плану та проектної документації по цим питанням українській стороні передано не було.
> Крім того функціонування окремих техногенно-небезпечних об'єктів флоту (17 флотський арсенал (мінно-торпедне озброєння), 1584 ракетно-технічна база (артснаряди, крилаті та зенітні-ракети), нафтобаза ЧФ та ін.) створює реальну небезпеку настання вагомих наслідків екологічного характеру.
> У ході проведення процедур митного та прикордонного контролю суден ЧФ РФ фіксуються окремі випадки порушення вимог законодавства України.
> Так, 2 жовтня 2008 року, у ході митного контролю на допоміжному судні «КІЛ-25» ЧФ РФ, яке прибуло з М.Новоросійська, було виявлено незадекларований вантаж (100 вогнегасників, 5 бочок озоноруйнуючої речовини -хладону). Стосовно капітана судна (громадянина РФ) Севастопольською митницею складено адміністративний протокол про порушення митних правил за ст.340 Митного кодексу України.
> Крім цього, військовослужбовці ЧФ РФ припускаються правопорушень у сфері орендно-майнових правовідносин, режиму оподаткування тощо.
> Зокрема, за матеріалами Служби безпеки України Управлінням податкової міліції ДПА у М.Севастополі 29 серпня 2008 року порушено кримінальну справу за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах (понад 4 млн. грн.) посадовців Будівельного управління ЧФ РФ (ч.З ст.212 КК України) та накладені відповідні штрафні санкції на російське підприємство. Податковою міліцією порушено кримінальну справу за фактом ухилення посадовців підприємства «64-те Управління начальника робіт МО РФ», створеного при Морській інженерній службі ЧФ, від декларування доходів та здійснення відповідних податкових платежів.
> Резонансним правопорушенням стало пошкодження у липні 2008 року військовослужбовцями ЧФ РФ (проходили військову службу за контрактом на малому протичовнову кораблі «Суздалець») кабінок почесної варти біля меморіалу оборони Севастополя 1941-1942 років. За отриманими даними, вказані правопорушники звільнені з військової служби, а збитки відшкодовані з боку ЧФ РФ.
> Представникам ДПС України регулярно відмовляють в проведенні поіменного паспортного контролю екіпажу ракетного крейсеру «Москва» (06.06.09, 10.07.09, 15.07.09) сторожового корабля «Ладний» (03.08.09), великих десантних кораблів «Ямал» (22.05.09, 01.06.09, 17.07.09, 22.07.09, 02.08.09; «Азов» (02.08.09), «Новочеркаськ» (02.08.09), «Цезар Кунников» (22.05.09. 26.06.09, 09.07.09, 04.08.09), «Николай Фильченков» (22.05.09, 24.06.09, 03.08.09), малих десантних кораблів «Суздалец» (05.05.09, 04.08.09), «Александровец» (12.05.09, 15.06.09), морського тральщика «Турбініст» (12.05.09, 15.06.09. 04.08.09).
> Заявки на вихід вказаних вище суден надаються менше ніж за 72 години.
> Після проведення 12 лютого п.р. виїзної колегії ЗС РФ у М.Севастополі зростає напруга у військових колективах ЧФ РФ. Так, обговорюються питання стосовно неможливості для військовослужбовців ЧФ РФ, які проходять службу у м. Севастополі, приватизувати у подальшому службове житло на території України та перспективи отримання ними постійного житла лише на території Росії. Висловлюються невдоволення застосовування командирами військових частин ЧФ РФ практики залучення особового складу до виконання службовим обов'язків у вихідні дні.
> За наявними даними, для виконання організаційно-штатних заходів з реорганізації ЗС РФ необхідно понад 250 млн. рублів, а в наявності у оборонного відомства РФ є лише 25 млн. рублів. У сфері соціального захисту особового складу ЗС РФ передбачається ліквідувати додаткові грошові виплати військовослужбовцям (речові, пайкові та інші).
> Тому, військова реформа у ЗС РФ викликає незадоволення більшості російських військовослужбовців діями вищого керівництва РФ та суттєво знижує його авторитет. За інформацією інтернет-видання «РОКР08Т. Новости Севастополя» 16.02.2009 року зазначило, що присутні на виїзній колегії офіцери з вислугою 20-30 календарних років так оцінили її результати — «Такого хамства мьі еще не видели».
> Такий щоденник перебування російських військовослужбовців ЧФ на древній землі Тавриди суверенної України початку 21 століття.
> Далі буде…
> Хотелось бы «Далі буде…» по русски

Комментарии (0) [Ответить]

Последние сообщения

Maintain a Professional Image Office Cleaning Services in Noida mridul2024 более 19 часов назад
Всё, как вна Украине Дисней Сидней более 6 дней назад
Свои личные интересы кое-кто ставит выше интересов страны Дисней Сидней более 6 дней назад
Как в Ломоносовском районе Петербурга администрация попалась на краже кабеля у минобороны. izoretz более недели назад
Швейцария заявила, что в 15-16 июня пройдет саммит мира Polnie21321 более недели назад
Посла Польши Кшиштофа Краевского встретили возмущенные смоляне с плакатами Polnie21321 более недели назад
Жители подконтрольных Киеву территорий передают РФ места дислокации ВСУ Polnie21321 более недели назад
Мэр Парижа: «Я хочу сказать российским и белорусским спортсменам, что им не рады в Париже» Polnie21321 более недели назад
Кирк Милхоан: «Наименьший риск заболевания COVID существует у тех, кто не привился» Polnie21321 более недели назад
Следы немецких фирм Knauf и WKB Systems замечены в Мариуполе Polnie21321 более недели назад
КМW ВНОВЬ НА СЛУЖБЕ НАЦИСТОВ Polnie21321 более недели назад
Маленькая трагедия в Большой Ижоре izoretz более 2-х недель назад
Переизбранию Байдена взялся помогать Обама ОченьМного более 2-х недель назад
4 апреля 1949 года было завершено формирование НАТО ОченьМного более 2-х недель назад
Иностранный агент попался на распространении детской порнографии Космос более 3-х недель назад
педо новости Артем новый более 4-х недель назад
Бывший сотрудник СБУ Евгений Паук засветился в охране вора в законе Тариэла Ониани MMA более месяца назад
Выборы Президента России ПавелМ. более месяца назад
Для директора ФБК плохие новости ФБКофф более месяца назад
Re: Опыты на младенцах. Зачем Пентагону нужна кровь из Мариуполя? жопа более месяца назад