Компромат.Ru ® Форум

Читают с 1999 года

Весь сор в одной избе

Библиотека компромата

ЯК НАРДЕП ТАРАС ЧОРНОВІЛ ЛЮДЬМИ ТОРГУВАВ

Автор: www.VISTI.pisem.net, опубликовано: 29.08.2005 в 15:10

ЯК НАРДЕП ТАРАС ЧОРНОВІЛ ЛЮДЬМИ ТОРГУВАВ
Стаття 149 Кримінального кодексу України.
Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини
1. Продаж, інша оплатна передача людини, а так само здійснення стосовно неї будь-якої іншої незаконної угоди, пов’язаної із законним чи незаконним переміщенням за її згодою або без згоди через державний кордон України для подальшого продажу чи іншої передачі іншій особі (особам) з метою сексуальної експлуатації, використання в порнобізнесі, втягнення у злочинну діяльність, залучення в боргову кабалу, усиновлення (удочеріння) в комерційних цілях, використання у збройних конфліктах, експлуатації її праці, -
караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.
2. Ті самі дії, вчинені щодо неповнолітнього, кількох осіб, повторно, за попередньою змовою групою осіб, з використанням службового становища або особою, від якої потерпілий був у матеріальній або іншій залежності, -
караються позбавленням волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.
3. Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені організованою групою або пов’язані з незаконним вивезенням дітей за кордон чи неповерненням їх в Україну, або з метою вилучення у потерпілого органів чи тканин для трансплантації чи насильницького донорства, або якщо вони спричинили тяжкі наслідки, -
караються позбавленням волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна.
Спочатку проаналізуємо саму проблему, як торгівля людьми. На сьогодні торгівля людьми є однією з найприбутковіших тіньових бізнесів у світі – вона дає мільярдні прибутки і знаходиться на рівні з торгівлею зброєю та наркотиками. В пошуках кращої долі їдуть тисячі людей у інші країни. Використовуючи саме такі умови і організували злочинні угрупування свій кримінальний бізнес. Експорт “живого товару” (а предметом торгівлі є жінки, чоловіки і навіть діти) здійснюється у Туреччину, Італію, Іспанію, Німеччину, Балканські та Скандинавські країни, Угорщину, Чехію, Грецію, Росію, ОАЕ, Ізраїль, США. Чоловіків експлуатують як будівельників, шахтарів, підсобних працівників, жінок – як домогосподарок, швачок, посудомийок, повій...
Складна економічна ситуація в Україні, високий рівень безробіття, недосконалість законодавства та необізнаність постраждалих призвели до того, що й наша країна перетворилася на дешевий “постачальник” робочої сили у інші країни. Особливо гостро ця проблема стоїть на заході України, а саме, в Чернівецькій, Волинській, Львівській та Закарпатській областях, де величезна кількість громадян, не маючи можливості працювати, вже виїхала на заробіток за кордон. Так, лише у Івано-Франківської області (з майже 1,5 мільйонів населення) 250 тисяч працюють у інших країнах. Комусь при цьому по-справжньому щастить. Але величезна кількість українських емігрантів потрапляють у тенета кримінальних структур або окремих осіб і стають жертвами справжньої работоргівлі. Так, з різних джерел відомо, що близько 40 тисяч українських жінок потрапили шляхом насильства або оману в нелегальну секс-індустрію. Про те, яка кількість людей каторжно працює наймитами на важких роботах, скільки було продано на органи, скільком довелося примусово стати сурогатними матерями, сказати неможливо. Адже торгівля людьми – суто тіньовий бізнес. За даними Міжнародної організації з міграції, Державного інституту проблем сім’ї та молоді, деяких інших неурядових організацій, серед українців, які вирушили на пошуки щастя, більшість складають молоді люди віком від 15 до 30. Половина з них вже мають дітей.
... В Грецію М. потрапила завдяки своїй подрузі, яка, приїхавши на місяць у гості до матері, барвисто описувала переваги своєї роботи за кордоном. Подруга сама відвідала туристичне бюро, оформила необхідні папери і навіть позичила М. гроші на квиток. Разом зважуватися на таку подорож було зовсім не боязко – адже майбутнє уявлялося таким світлим та фінансово незалежним!
Коли ж у Афінах справа дійшла до працевлаштування, “доброзичлива” подруга привела М. у якесь похмуре місце, назвавши його “агентством працевлаштування”. В сусідній з приймальнею кімнаті приятелька сказала кілька слів греку, який забрав документи М. і зникла, навіть не попрощавшись. Невдовзі з’явився “клієнт”. Він ретельно, начебто купував свійську тварину, оглянув зуби, потім фігуру М. і найняв дівчину доглядати за хворою дружиною, поратися у господарстві, а вночі – задовольняти його сексуальні бажання...
Звичайно, торгівля і рабство людьми є лише похідними і частиною проблеми нелегальної трудової міграції – адже поки у нас в країні не з’явиться достатня кількість робочих місць, проблема буде існувати. В українського безробіття є своя особливість – вона має “жіноче обличчя”. Так, за повідомленням Державного комітету статистики України, більшість з тих, хто шукає роботу, складають жінки та дівчата.
...В. познайомилася з жінкою, яка запропонувала знайти роботу в Німеччині офіціанткою. Через два тижні В. та ще шість дівчат були вже за кордоном. Але замість бара вони потрапили у публічний будинок. “Нас били, не давали їсти... ґвалтували... Тим, хто намагався оборонятися, кололи наркотики...” – розповідала В.
Пригнічені, зламані дівчата виконували свої “обов’язки”. За три місяці А. кілька разів перевозили в інші міста. Але де вона знаходилася, вона й гадки не мала. Дівчину, яка спробувала запитати про це, жорстоко побили. Коли А. захворіла, то не підіймалася з ліжка більше тижня. Вночі її кудись вивезли і випхали з машини, залишивши просто неба на вулиці. Скільки вона пролежала на вулиці, дівчина не пам’ятала.
В. знайшла якась сім’я, від якої вона дізналася, що це – Чехія. Дівчині допомогли встати на ноги і повернутися додому...
Уважно глянемо таблицю:
Громадянство жертв торгівлі людьми (жінок та дітей) згідно офіційних джерел у 1999-2000 р.
Ранг___Країна___% від загальної кількості виявлених осіб
1______Нігерія———————-26
2______Албанія———————11
3______Україна———————-8
4______Колумбія——————8
5______Молдова——————-7
6______Румунія———————6
7______Росія—————————5
8______Болгарія———————4
_______Інші країни ЦСЄ—-9
_______Інші———————-16
Джерело: Victims of Trafficking in the Balkans A Study of Trafficking in Women and Children for Sexual Exploitation to, through and from the Balkan Region. — International Organization for Migration, 2001
Чимала кількість розраховують на роботу, наприклад, домогосподарок, і вірять, що таке працевлаштування може бути законним. Насправді, сам вид діяльності може бути легітимним (на відміну від проституції, яка у більшості країн заборонена), але умови, на які погоджуються жінки, залишаються поза законом. У деяких випадках у жінок відбирають паспорти, що практично унеможливлює їхні контакти з навколишнім світом, зарплатня є, як правило, нижчою за мінімально встановлений рівень, звісно, жодні податки не сплачуються, жодного медичного страхування не надається, тривалість робочого дня перевищує міжнародні норми.
Наслідки сексуального рабства – не лише в економічній та емоційній площині. Вони нерідко торкаються серйозних проблем для здоров’я та чимало коштують для суспільства в цілому. Доктор Оришкевич наголошує, що швидке поширення СНІДу є ще одним додатковим трагічним елементом комплексної проблеми торгівлі людьми.
За оцінками експертів, торгівля людьми приносить продавцям мільярди доларів щороку. У сучасному світі це явище є найбільш брутальним і масовим порушенням прав і свобод людини.
Відомі випадки, коли жінки ставали учасниками організованої злочинності не лише у проституції як такій, але й виконували інші функції, зокрема, намагались забезпечити доступ кримінального світу до “важкодоступних” посадових осіб та втягти їх у кримінальну діяльність.
Що ж стосується Тараса Чорновола, то він, як отримав мандат нардепа почав спекулювати іменем свого батька – В’ячеслава Чорновола. На той час вже існував потужний бізнес з продажу наших громадян за кордон але й існувала потреба у візах. Тому кримінальні угруповання запропонували Чорноволу Т. В. за гроші сприяти у відкритті віз для потенційних жертв (громадян України). Так неофіційна ціна за відкриття візи від 1000 до 7000 доларів (в залежності від країни). На початку своєї участі Чорновіл Т. В. писав рекомендовані листи, для жертв, до представництв іноземних держав. Пізніше вирішив поставити це на “конвеєр” і розпочав налагоджувати не офіційні контакти з “не чистими на руку” співробітниками посольств та консульств. Депутатом Чорноволом Т. В. у цьому “брудному” бізнесі був задіяний чималий штат власних помічників.
Якщо врахувати ту кількість листів, спрямованих до іноземних представництв то зрозуміло чому від його імені з 2003 року у дипломатичних представництвах почали “шарахатись”. Тож його злочинна діяльність повністю почала здійснюватись через деякі туристичні фірми, які працювали під його не офіційним патронатом. Одну з таких тур. фірм зареєструвала на себе його працівниця (помічник) та подруга Вікторія Зеновіївна Гелон. На щастя третій директор тієї тур. фірми, коли зрозумів про злочинні оборудки засновниці (Гелон В. З.), перешкодив активній протизаконній діяльності фірми. Та не надовго бо на цього бідолашного директора натравили міліцію, забрали майно та пригрозили підірвати разом з сім’єю. Цей директор до речі й до сих пір пише заяви та скарги до прокуратури. Та що тут вдієш, можемо тільки поспівчувати йому бо, як відомо “рука руку миє”.
Сам же Чорновіл сховався в опозиції від колег своїх товаришів (органів). Напевно думає, що нова влада побоїться чіпати його за “грішки”, бо Тарас Чорновіл тепер провідний “опозоціонер” у команді Баньдюковича, ні перепрошую Януковича.
Мені, як простому пересічному обивателю у сфері журналістики не зрозуміло – навіщо такій авторитетній людині на сході України, як Ренат Ахметов, дискредитувати себе і всю політичну кампанію такими кримінальними елементами, як Тарас Чорновіл. Нагадаю читачам, що брат Тараса, Андрій Чорновіл підробляє в команді молодшого Медведчука. Зазначу, що Медведчук старший занапастив себе, ще коли допоміг КДБ посадити українського поета – Стуса. Його ж брат молодший Медведчук “прославився” податковим рекетом на Львівщині. Також відомо, що над Медведчуками стоять брати Суркіси. Взагалі то Суркісів три брата (звичайно що не акробата), але я маю на увазі двох старших, бо молодший постійний VIP клієнт з “білочкою” одного Київського наркологічного диспансеру.
Тож не дивно, що подібне тягнеться до подібного. На закінчення рекомендація пану Чорноволу – тікайте слідом за своїми побратимами панами Щербанями, Бабаями, Білоконями.
ВІСТІ, Сергій Плужник
mail-visti@mail.ru
Р. S.
Якщо по даному факту, порушення Чорноволом Т. В. ст. 149 ККУ,
наведеного у цій публікації буде відкрито кримінальну справу,
то автор, за умови надання гарантій фізичної безпеки, відкриє джерело.
www.visti.pisem.net/chornovil/...
www.web777.kiev.ua/articles/?i...

Комментарии (0) [Ответить]


Последние сообщения

Maintain a Professional Image Office Cleaning Services in Noida mridul2024 более 21 часа назад
Всё, как вна Украине Дисней Сидней более 6 дней назад
Свои личные интересы кое-кто ставит выше интересов страны Дисней Сидней более 6 дней назад
Как в Ломоносовском районе Петербурга администрация попалась на краже кабеля у минобороны. izoretz более недели назад
Швейцария заявила, что в 15-16 июня пройдет саммит мира Polnie21321 более недели назад
Посла Польши Кшиштофа Краевского встретили возмущенные смоляне с плакатами Polnie21321 более недели назад
Жители подконтрольных Киеву территорий передают РФ места дислокации ВСУ Polnie21321 более недели назад
Мэр Парижа: «Я хочу сказать российским и белорусским спортсменам, что им не рады в Париже» Polnie21321 более недели назад
Кирк Милхоан: «Наименьший риск заболевания COVID существует у тех, кто не привился» Polnie21321 более недели назад
Следы немецких фирм Knauf и WKB Systems замечены в Мариуполе Polnie21321 более недели назад
КМW ВНОВЬ НА СЛУЖБЕ НАЦИСТОВ Polnie21321 более недели назад
Маленькая трагедия в Большой Ижоре izoretz более 2-х недель назад
Переизбранию Байдена взялся помогать Обама ОченьМного более 2-х недель назад
4 апреля 1949 года было завершено формирование НАТО ОченьМного более 2-х недель назад
Иностранный агент попался на распространении детской порнографии Космос более 3-х недель назад
педо новости Артем новый более 4-х недель назад
Бывший сотрудник СБУ Евгений Паук засветился в охране вора в законе Тариэла Ониани MMA более месяца назад
Выборы Президента России ПавелМ. более месяца назад
Для директора ФБК плохие новости ФБКофф более месяца назад
Re: Опыты на младенцах. Зачем Пентагону нужна кровь из Мариуполя? жопа более месяца назад