Компромат.Ru ® Форум

Читают с 1999 года

Весь сор в одной избе

Библиотека компромата

З чийого гнізда воронятка?

Автор: dorijnij, опубликовано: 03.08.2004 в 20:46

З чийого гнізда воронятка?
В останні дні ЗМІ, що симпатизують Віктору Ющенку, багато говорять і пишуть про так звану провокацію “нових унсовців”. Спеціальну заяву з цього приводу зробив і передвиборчий штаб кандидата в президенти. Група соратників лідера “Нової України” подала депутатські звернення щодо вжиття заходів на захист інтересів держави та прав громадян від провокативної діяльності УНА Едуарда Коваленка. Найпікантніше в цій історії з запитами, що до Генерального прокурора Васильєва звернулася його почесна підслідча Юлія Тимошенко. Сподіваємося, що пан Васильєв гідно оцінить благородні наміри адресантки на предмет захисту інтересів держави та прав громадян.
Дорошенківська “Україна молода” 30 червня віддала під цю тему аж дві шпальти дорогоцінної газетної площі. Кореспонденти “УМ” мов ті римські цезарі, прийшли, побачили, перемогли, та ще й узяли в якості трофеїв нарукавну пов’язку одного з учасників “провокативного мітингу”. Я спеціально беру ці два слова в лапки, бо якби йшлося про, як пише журналіст, передвиборчу провокацію, сплановану на Банковій, то приніс би він до редакції не трофейну пов’язочку, а власні вибиті зуби в жмені.
В одному можна погодитися з адептами Віктора Андрійовича. Ми таки маємо справу з провокацією. От тільки хто випустив 300 (запам’ятайте цю цифру) обмундированих статистів на київські вулиці та площі? “Україна молода”, а за нею й решта прихильних до Ющенка видань не мають сумнівів: робота Банкової. Називають навіть прізвища — чия конкретно робота. А опозиційні лідери у своїх заявах вивергають гнів на голови носіїв отих прізвищ. Крім запитів до МВС, СБУ, Генпрокуратури та Міністерства юстиції гнівні попередження скеровано до президента Кучми та Януковича як прем’єр-міністра. А голова київського штабу “Нашої України” навіть пообіцяв владі “неконтрольовані дії антифашистськи налаштованих людей”.
Отже, маємо дві версії подій. Перша: провокація з боку влади. Друга: ініціатива такого собі дрібного капосника, політичного маргінала на прізвище Едуард Коваленко. Є ще третя версія: Банкова найняла Коваленка і виділила йому кошти на режисуру цього масового видовища. “Україна молода” навіть надрукувала кошторис заходу. Звідки така обізнаність, дозвольте запитати?
А якщо насправді провокацію влаштували якраз ті, хто зараз найголосніше обурюється та розсилає протести до перших осіб держави і керівників правоохоронних органів? Спробуємо спокійно і без емоцій розглянути цю версію.
Отже — головний аргумент на користь провокативного характеру дійства — це те, що його учасників у масі своїй найняли за гроші, відповідно екіпірували, роздали необхідні прапори та гасла і організовано вивели під телекамери і фотооб’єктиви. Але пробачте — хіба це є ознакою режисури з боку влади? Чи самому Віктору Андрійовичу та його соратникам ніколи не доводилося за гроші наймати статистів для своїх політичних акцій? Любов народних мас — то добре, але, як слушно зазначали справжні фашисти та справжні комуністи, і маси, і любов потрібно організовувати. І в “Нашій Україні” це добре знають. Пригадайте гучну акцію “Україна без Кучми”. Там у авангарді революційно організованих мас теж ішли хлопці в мундирах “УНА-УНСО” на чолі зі своїм провідником Дмитром Корчинським. Швидкість, з якою рано посивілий вождь трансформувався з палкого захисника інтересів Ющенка-Тимошенко в не менш затятого ворога цих же політиків свідчить про те, що без матеріальної зацікавленості не обійшлося.
Ще одна деталь, на якій наголошує “УМ” — бутафорія символіки та одностроїв надто кидалась у вічі. А я особисто помітив іншу нестиковку — той, хто зодягав “триста спартанців”, кепсько знає історію та українські реалії. Справді, старі унсовці вдягли би свій побитий кулями, а не міллю, вицвілий в боях та походах камуфляж і такі ж старі, латані-перелатані шкарбани, бо то їх стиль. А тут — якась самодіяльна опереткова мішанина: гітлерівські прапори з символікою СС і чорні сорочки італійських фашистів, радикальні гасла і голозаді баришні з барабанами. Одне слово, “Хайль!” — от тільки хто? Такий різнобій виникає, коли до справи беруться кілька режисерів. Або вождів. А їх якраз перебір у команді Ющенка.
Але всім цим можна було би знехтувати, бо набагато вагомішим є відповідне запитання: кому вигідніше? Владі? Це як подивитися. Недолуга запопадливість місцевих чиновників у Донецьку, котрі спробували гру зі словами “нашизм”-“нацизм”, дала зворотній ефект. Рейтинг Ющенка підвищився. У нас жаліють ображених. На заході теж. Особливо, якщо власні прорахунки вміло списати на провокації з боку влади. Згадайте Мукачеве. Ні, звичайно, провладний кандидат не застрахований від того, що десь у черговому Мукачевому чи Кіровограді ще якийсь послужливий дурень з регіонального чиновництва не наробить біди своєю черговою ініціативою. Але влаштовувати широкомасштабну акцію в центрі Києва?.. Он Євроспільнота і так уже, даруйте, вовком дивиться, а російський адмінресурс, судячи з усього, цього разу не спрацює.
Тож єдиний, кому це шестя саморобних фашистів виявилося надзвичайно корисним — Віктор Ющенко. І він сам, і його соратники по команді негайно, на весь світ звинуватили владу, а відтак і провладного кандидата у ганебній провокації не тільки проти лідера політичної опозиції, а й проти всіх “антифашистськи налаштованих людей”. Це можна було прорахувати з самого початку.
На додачу за цієї версії команда Віктора Ющенка вирішила ще кілька важливих завдань. Не секрет, що на зміну демократичній ейфорії в суспільстві настає період підсвідомого суму за “сильною рукою”. Версія українського Путіна, звичайно, розігрувалася політтехнологами, але, що характерно — політтехнологами російськими. Тими, хто ледь не завалив Леоніду Кучмі виборчу кампанію 1999 року. Власне, і сама назва книги нинішнього Президента — “Україна — не Росія” — достатньо чітко натякає, що російські моделі влади на берегах Дніпра не приживуться. Але є ще одна версія “сильної руки” — ота сама авторитарна влада, в якій жорстокість правління маскується сумішшю високопатріотичних гасел і соціалістичної демагогії. Це націонал-соціалізм, у який свого часу достатньо побавились і українські радикали на кшталт Ярослава Стецька та Степана Бандери. Це ж один із них вимовив фразу, котру сьогоднішні адепти націоналізму не люблять згадувати: “Наша влада мусить бути страшною”. Отже — можна влаштувати передвиборчий тест: якщо електорат протестуватиме, то цей варіант відкладається на інші часи, а якщо мовчатиме, тоді вперед!
А електорат промовчав. Протестували лише пара журналістів з дорошенківської “України молодої”, та й то так непрофесійно, що заробили зауваження від міліції. А от люди в чорних сорочках поводилися взірцево. І це серйозний привід не для виправдовування, а для глибоких роздумів — саме для владного кандидата.
Нарешті, ще один, здавалося б, другорядний момент. Мається на увазі участь “нових унсовців” у травневій акції соцпартії України перед будинком Апеляційного суду Києва. Їх, щоправда, там помітила переважно єврейська преса: місцева та ізраїльська. Оглядач тель-авівської газети “Вести”, завзятий українофоб, що пише під псевдонімом Лев Вершинін, розгорнув цей епізодик у величезне епічне полотно під промовистою назвою “Судний день настав”. Але хто сподобився в даному випадку характеристики “печерних антисемітів”? Соціалістична партія України, а не блок “Наша Україна”. І персонально — Олександр Мороз, котрий є конкурентом Віктора Ющенка у президентських перегонах. “Наша Україна” залишилася незаплямованою.
Отже, ми маємо класичну двоходівку. Тобто — коли акція організовується проти самого себе, щоб звинувати в її організації ворога, противника чи опонента. Характерний приклад з історії сучасних воєн — напад невідомих торпедних катерів на американські військові кораблі у Тонкінській затоці як привід до масових бомбардувань Північного В’єтнаму. Або ще — хрестоматійний випадок: підпал фашистами Рейхстагу як привід до знищення політичних опонентів і встановлення в Німеччині “сильної влади”.

Комментарии (1) , последний более 19 лет назад [Ответить]


Re: З чийого гнізда воронятка?

Автор: kvazar , опубликовано: 03.08.2004 в 23:23

Вельмишановний Панове. Я москаль, тому звинувачуюсь за мою, може не зовсiм вдалу Украiнську транслiтерацiю.
Скажу Вам так — якщо Вас турбують фашисти треба з ними воювати. А як? Та так Панове, як i в Россii. Дайте людинi працю. iжу, житло i Ви побачiте зовсiм через короткий час, що фашистiв стало дуже мало, а може iзовсiм не лишилося.

Комментарии (0) [Ответить]

Последние сообщения

педо новости Артем новый более суток назад
Re: Литва продолжает гонения на русскоязычных iaescortsmap более 2-х дней назад
Бывший сотрудник СБУ Евгений Паук засветился в охране вора в законе Тариэла Ониани MMA более 5 дней назад
Выборы Президента России ПавелМ. более недели назад
Для директора ФБК плохие новости ФБКофф более 2-х недель назад
Re: Опыты на младенцах. Зачем Пентагону нужна кровь из Мариуполя? жопа более 2-х недель назад
Литва продолжает гонения на русскоязычных ОченьМногоВсего более 2-х недель назад
В России прошел Всемирный Фестиваль Молодёжи ОченьМногоВсего более 2-х недель назад
Российский олигарх Станислав Кондрашов пытается скрыть свои преступления Вася Рождество более 2-х недель назад
Чиновник Игорь Петеримов открыл бизнес ? Василий Плохов более 3-х недель назад
Интересная, на мой взгляд статья... мое имя Максим более 3-х недель назад
В Москве перед британским посольством действует пункт сбора гум.помощи для CВО ОченьМногоВсего более 3-х недель назад
«Киберармия» атакует Россию. Отбиваемся ОченьМногоВсего более 3-х недель назад
Re: ПРИМОРСКИЙ КРИМИНАЛЬНЫЙ СПРУТ KIORIO более 3-х недель назад
Евгений Олегович Нифантьев — мошенник из «Неофарм» и «Столички» Вася Рождество более 3-х недель назад
Латвия на грани техногенной экологической катастрофы Гражина более 4-х недель назад
Опыты на младенцах. Зачем Пентагону нужна кровь из Мариуполя? Новалист более месяца назад
Зеленский планировал убить Макрона?? Новалист более месяца назад
Re: Рассказова М.В. следователь с минимальной взяткой Мерседес Иван Голунов против более месяца назад
Рассказова М.В. следователь с минимальной взяткой от Мерседес Иван Голунов против более месяца назад